Kindermenukaart

Voor onze kleinste gasten hebben wij een speciale kinder menu(-en kleur)kaart!

Voorgerechten

   

Meloen met ham en gemengde salade

 

€ 6,50

Rundercarpaccio met gemengde salade

 

€ 7,50

Romige tomatensoep met kalfsvleesballetjes

 

€ 3,75

Bordje met gemengd fruit

 

€ 4,50

Hoofdgerechten

   

Pannenkoek met stroop en poedersuiker

 

€ 7,50

Rijst met kipragout en groente

 

€ 8,50

Pasta met tomatensaus en Parmezaanse kaas

 

€ 8,50

Gebakken en gesneden runderbiefstuk met aardappelpuree en groente

 

€ 12,50

Gebakken zalmfilet met aardappelpuree en groente

 

€ 12,50

Kroket of vissticks met friet

 

€ 6,50

Portie frietjes

 

€ 4,50

Nagerechten

   

Waterijsje

 

€ 3,50

Vanilleijs met chocoladesaus

 

€ 5,50

IJsverrassing

 

€ 4,50

Nagerechten

Hangop

Van duindoornyoghurt van de Novalishoeve met ijs van zwarte bessen, seizoensfruit en Texelse honing van zwarte bijen

 

8,50

Dame Blanche - Opduin stijl

Vanille ijs met chocoladesaus en een donut van bladerdeeg, pistachenoten en chocola

 

8,50

Trifle van tiramisu

Met bramen, crumble van Bastognekoek en roomijs van walnoten 

 

8,50

Proeverij van banaan

Met hazelnoot, kokos en chocola

 

8,50

Kaas

Diverse harde Texelse en buitenlandse kazen met kletzenbrood en grove waddenmosterd  (3,00 extra bij arrangement of halfpension)

11,50

Texels Slow Food

Slow Food Nederland heeft een aantal producten aangemerkt als cultureel erfgoed en drager van biodiversiteit. Het gaat dan om een streekproduct dat lokaal is geproduceerd. In de ‘Slow Food’ gerechten zijn diverse streekproducten met Texelse toppers gecombineerd.

3-gangen Slow Food menu

39,50

 

Huisgemaakte ham van Texelse varkensprocureur met bloemkool, Limburgse appelstroop en een luchtige crème van Slow Food kaas

 

In eigen jus gestoofde schouder van Texels weidelam met jus van knoflook en tijm met een pesto van koriander

 

Hangop van duindoornyoghurt van de Novalishoeve met ijs van zwarte bessen, seizoensfruit en Texelse honing van zwarte bijen

Hoofdgerechten


Pasta met pittige tomatensaus

En kikkererwtenballetjes 

 

16,50

Courgetthi

Spaghetti van courgette met paddenstoelen, rijst en een bitterbal van couscous en truffel 

 

17,50

Licht gerookte zalmfilet

Met een bitterbal van kreeft, hollandaisesaus en stampotje van zuurkool

 

23,50

Kabeljauwrugfilet uit de oven

Hierbij spaghetti van groente en saus van wakamé en komkommer

 

23,50

Gebakken tamme eendenborst

Met een garnituur van witte bonen, groente, worstjes en spek à la cassoulet

 

23,50

Runderbiefstuk van de grill 

Met paddenstoelen en een pepersaus of eendenlever (5,00 extra)

 

23,50

Schouder van Texels weidelam

In eigen jus gestoofd met knoflook, tijm en een pesto van koriander

23,50

 

Street food


Rossini burger

Texelse runderhamburger met paddenstoelen, ui, gebakken medaillon van eendenlever en huisgemaakte truffelmayonaise

18,50

 

Spare rib

Van Texels weidelam met een ketjap-knoflook marinade en een knoflooksaus

21,50

 

Gebakken gamba’s

Gemarineerd in aioli met een dip van mayonaise en knoflook

21,50

Voorgerechten                                    

Carpaccio van gele bietjes
oude Texelse kaas, gefrituurde kappertjes en een mosterddressing
12,50

 

“Steak Tartare” van lichtgedroogde tomaat
met uitjes, croutons, kappertjes, olijfjes en truffelmayonaise
12,50

 

Opduin’s Slow Food: Texelse varkensprocureur
met bloemkoolcrème, Limburgse appelstroop en Wezenspykparel
13,50                                    

 

Carpaccio van rund en kalf
gevuld met Texelse kruidenkaas
14,50                                       
Met eendenleverkrullen meerprijs 2,50

 

Verse grote garnalen om zelf te pellen
met knoflooksaus
16,50  (toeslag bij arrangement 2,00)  

 

Verse zalmtartaar
met avocado en kerriemayonaise                                                  

 

Romige bisque en cocktail van garnalen uit de Waddenzee
14,50                                               

 

Salade met gekonfijte en gerookte boerderijhoender
en krullen eendenlever
14,50 

 

Proeverij van onze Spaanse hammen                                                                     
uit de Jamonneria                                           
14,50

 

Onze proeverij van Texelse oesters
gerookt, gegratineerd, naturel en als cocktail met Texelse gin
16,50 (toeslag bij arrangement 2,00)

Soepen

Tomatensoep
van pommodori tomaten met soepballetjes en bosui
5,75

 

Curry- kokossoep
met komkommer
6,00

 

Goed gevulde curry-kokossoep
met diverse soorten vis 
8,50                                               

 

Texelse mosterdsoep
met bosuitjes
6,00

 

Texelse mosterdsoep
met gerookte zalm
6,75    

Hoofdgerechten

Linzenschotel
met zoete aardappel, gebakken witlof, gemarineerde courgette van de grill, lauwwarme Egmondse geitenkaas en hollandaisesaus   
17,50

 

Indonesische tofu
krokant gebakken met paddenstoelen, paksoi, groene asperges, cashewnoten en ketjapsaus    
17,50                                                                                                                            

 

Biologische varkenswang
gegaard in ras-el-hanout met een gebakken West-Fries worstje
23,50                                                      

 

Opduin`s Slow food: Texelse lamsschouder
in eigen jus gestoofd en geserveerd met een lamskroketje     
23,50                                                                                  

 

Opduin`s Slow food: Runder rib eye
op lage temperatuur gegaard met een tomatensalsa
23,50

 

Special van de keuken: Maiskip Piri Piri
met tortillachips    
23,75   

 

Runderbiefstuk
met pulled porc en een dragon-pepersaus
23,75                                             

 

Tamme eendenbout
met voorjaarsgroente en thee van paddenstoelen en Lapsang souchong
23,75                                                      

 

Gebakken kabeljauwrugfilet
en brandade van makreel
23,75  

 

Zeewolffilet
in Thaise kruiden gemarineerd en gestoofd 
23,75                                                                    

 

Gebakken Noordzeetong 
52,50 (toeslag bij arrangement 30,-)                        

 

Hele kreeft uit de schaal   
52,50 (toeslag bij arrangement 30,-)                        

Stoofpannetjes

In het pannetje geserveerd


Matelote
van vis uit de Noordzee
19,50     

 

Coq au vin
in rode wijn gestoofde kip, spekjes en paddenstoelen
19,50                                       

 

Texelse lamsstoof
21,50     

Streetfood

Hamburger
met truffelmayonaise, friet en salade
16,75
met een dikke plak gebakken eendenlever
21,50

 

Gamba’s om zelf te pellen
Gebakken in knoflookboter met friet en salade
21,50

Spareribs van bio varken
met knoflooksaus, friet en salade
21,50

Desserts

Warme gestoofde peertjes
gegratineerd met sabayon en walnotenijs
8,50                                   

 

Panna cotta van espresso
met roomijs, chocolademousse, karamelsaus en hazelnoten       
8,50                                     

 

Soesjes gevuld met vanille-ijs
overgoten met chocoladesaus        
8,50                                              

 

Koffie met taart
van patisserie Holtkamp 

6,50     

Slow food: hangop van duindoorn
en schaafijs van cranberries
8,50

 

Kaasplankje
11,50
Toeslag 3,00 euro bij arrangement

 

Heeft u een voedselallergie? Laat het onze collega’s van de bediening even weten, dan zorgen zij ervoor dat uw gerecht vrij is van uw allergeen. 

© 2013 Grand Hotel Opduin | En/of Ontwerp & Communicatie | Disclaimer | Voorwaarden