Opduiners

Wie zijn ze? Al die lieve, leuke Opduiners die er elke dag weer voor zorgen dat u een zorgeloze en onvergetelijke vakantie heeft.

Miranda

Hier kent u me van
Mij ziet u vooral voor de schermen, ik werk bij de receptiebalie, dus de kans is groot dat ik u straks ontvang. Als stagiaire begonnen ben ik nu zo`n 7 jaar bij Opduin. Tussendoor heb ik ook in de bediening gewerkt, dus ik ben multifunctioneel. Naast de receptiewerkzaamheden doe ik ook de banqueting-reserveringen. Dit is hoteltaal voor groepsaanvragen, de vergaderingen en feesten. Hier heb ik me stap voor stap in gespecialiseerd en zo het werk uitgebreider gemaakt.
Buiten het werk om ben ik vooral aan het genieten van het eiland. Elke dag voelt als een vakantiedag en dat kan variëren van een dag relaxen tot een dag sportief doen of gezellig met vrienden afspreken.

Echte Texelaar?
Ik ben geen echte Texelaar, maar import zoals ze het hier op Texel zeggen.
In 2011 ben ik op zoek gegaan naar een stageplek en zo kwam ik op Texel terecht. In hotel Opduin ben ik toen mijn huidige vriend tegen het lijf gelopen waardoor ik op Texel ben gebleven. Hier heb ik geen moment spijt van gehad.

Mooiste Opduin herinnering
Mijn mooiste herinnering is toch wel dat ik de liefde hier gevonden heb. En de leuke personeelsuitjes die we samen met het team elke keer beleven.

Dit moet u gedaan hebben
Als het stormt op het eiland is het een geweldig gezicht om de ondergelopen Slufter te zien. Dit natuurgebied herken je dan niet meer terug omdat het helemaal onder water staat. Echt een prachtig plaatje!

Ilona

Hier kent u me van
Mijn werkzaamheden vinden zich vooral achter de schermen plaats. Ik zorg ervoor dat Texel en Opduin bij zoveel mogelijk mensen bekend is en er dus zoveel mogelijk kamers verkocht worden. Zo houd ik de website bij, zorg ervoor dat we op internet goed vindbaar zijn, bepaal de prijzen, maak de nieuwsbrieven en onderhoud onze facebook pagina. Dit doe ik inmiddels al weer 7 jaar.

In mijn vrije tijd ben ik vooral actief bezig, surfen, wandelen, fietsen. Zo heb ik vorig jaar een hardloopwedstrijd van 51 km door de bergen gelopen en gaan we regelmatig op lange fiets- en wandelvakanties, bijvoorbeeld op de fiets naar Rome of wandelen door de Pyreneeën.

Echte Texelaar?
Geen echte Texelaar; ik breng een beetje Brabantse gezelligheid mee op kantoor. Acht jaar geleden ben ik samen met mijn vriend naar Texel verhuisd en inmiddels willen we ook echt niet meer terug.

Mooiste Opduin herinnering
Zoveel! Vroeger de lach van mevrouw Den Ouden, ons inspiratiereisje naar de Hamptons, het mogen verzorgen van een bruiloft in ons hotel onlangs en de nieuwjaarsduiken met onze gasten op 1 januari.

Dit moet u gedaan hebben
Een golfsurfles bij de Surfschool. De eerste keer staan op een surfplank is magisch. En de blauwe wandelroute ten zuiden van Opduin. In 5 kilometer wandelen loop je door de bossen, duinen en strand. Het geluid van de wind door de naaldbomen geeft mij altijd het gevoel even op vakantie te zijn in Zuid-Frankrijk.

Floris-Jan

Hier kent u me van
Sinds 1 januari 2012 mag ik me directeur en een heel klein beetje eigenaar van Opduin noemen. Lucas Petit is de echte eigenaar en uiteraard nauw betrokken bij het hotel, maar heeft in zijn rol geen bemoeienis met de operationele gang van zaken.
Na mijn grote project het SSRotterdam, waar ik het 257 kamers tellende hotel en de restaurants tot leven heb gewekt, geniet ik nu van het heerlijke eiland.
Ondernemerschap, woeste natuur, assertieve mensen, en de leukste hotelgasten van het land. Tja, en hoteldirecteur is nou eenmaal het mooiste vak van de wereld voor een generalist. Eten en drinken, Gastheerschap, Sales & Marketing, Personeelszaken, Financiën, Bouwen, Concept en interieur, Leuke collega`s, ICT, eigenlijk alles komt voorbij.

Echte Texelaar?
Nee, en ik geloof dat die er eigenlijk ook niet zijn, al zullen ze dat zelf nooit toegeven. De gemeenschap van Texel heeft altijd midden in de wereld gestaan. In de Gouden Eeuw met de Rede van Texel, later de walvisvaart, landbouwinnovaties, natuurbehoud.  Texelaars zijn ondernemers zonder pretenties. En nemen je zonder problemen op in hun midden.

Mooiste Opduin moment
Op 31 december 2011 zitten we `s avonds in de auto met de kat op schoot op weg naar ons nieuwe leven op Texel. Er wordt gebeld door één van de koks van Opduin. “Nou mijnheer Zwaag, ik bedacht me net, als u om 18.00 uur uit Rotterdam bent vertrokken zult u waarschijnlijk nog niet gegeten hebben. Ik heb wat klaargezet voor u in de koeling, eet smakelijk, we zien u morgen”. Een team waar het in de genen zit om zonder te vragen zich in de schoenen van de gast te verplaatsen is het mooiste cadeau dat je als hoteldirecteur kan krijgen. En hier ben ik mijn voorgangers dan ook bijzonder dankbaar voor.

Dit moet u gedaan hebben
Eén van de mooiste golfbanen van het land, en dan niet om 11 uur afslaan, maar om 16 uur 's middags. Als de spiegelende zee rondom het eiland het mooiste licht van Nederland over de fairways spoelt….

Rob

Hier kent u me van
Ik ben een van de medewerkers van de Algemene Dienst. Wat inhoudt dat ik allerlei (schoonmaak)klussen in en rond het hotel doe. Verder heb ik sinds vorig jaar het beheer over het drankenmagazijn. Ik ben al sinds mei 1989 werkzaam bij het hotel. De eerste twintig jaar was ik keukenschoonmaker, en daarna ben ik overgestapt naar de Algemene Dienst. Van het personeel dat er rondliep, toen ik mijn eerste stappen in Opduin zette, is er niemand meer werkzaam, dat is inclusief twee eigenaren. En het Hotel is sindsdien ook behoorlijk veranderd. Er zijn in mijn tijd meerdere grote verbouwingen geweest. De gemoedelijke sfeer en de kwaliteit is echter gelukkig altijd hetzelfde gebleven.
U kent me wellicht ook als schrijver van de jaarlijkse kerstverhalen. Een traditie die inmiddels al zevenentwintig jaar voortleeft en dat hopelijk nog vele jaren zal blijven doen.

Echte Texelaar?
Ja, ik ben een echte Texelaar. Geboren en opgegroeid in Den Burg. Texel is dus, in tegenstelling tot veel Texelaars, die in het ziekenhuis in Den Helder geboren zijn, echt mijn geboortegrond. Misschien is dat wel de reden waarom ik er niet weg wil. Maar ja, waarom zou je het paradijs zoeken, als je er al woont.

Mooiste Opduin herinnering
Dat was het etentje dat ik samen met mijn tweelingzus gaf voor mijn vijftigste verjaardag. Een vijf gangen diner, met vierentwintig personen. Perfect geregeld, perfect uitgevoerd in al zijn facetten. Van de borrel vooraf, tot de borrel na, een perfecte avond. Het ultieme “warme bad” gevoel, dat ik overigens, tijdens de vele keren dat ik in het hotel heb gedineerd, altijd heb ervaren.

Dit moet u gedaan hebben
Het eiland is mooi en veelzijdig. Geniet van al zijn gezichten. Rij een rondje met de auto over het eiland en iedere tien minuten zit je in een ander landschap. Mijn favoriete plek is het Hoge Berg gebied. Het “Ouwe Land van Tessel”, het hart van het eiland. Robert doet er rondleidingen voor Opduin, en het gebied is zeker de moeite waard. Verder zijn er vele mooie fiets- en wandelroutes, die je langs de mooiste plekjes en natuurgebieden van het eiland voeren, absoluut het proberen waard.

Luuk

Hier kent u mij van
Ik ben adjunct directeur en sinds 1998 werkzaam in dit prachtige hotel. Mijn verantwoordelijkheden liggen, behalve bij de dagelijkse leiding in het hotel, bij alles wat met kamers te maken heeft. Ik ben vaak bij de afdeling receptie te vinden en vind het belangrijk om met onze gasten in contact te zijn. Uw wensen en zorgen hebben mijn hoogste prioriteit. Aangezien ik hier al “een tijdje” ben, ken ik veel gasten. De wederzijdse herkenning is één van de mooiste momenten van de dag.

Wanneer ik niet in het hotel ben, loop ik graag hard met een clubje enthousiaste hardloopvrienden. De resterende tijd breng ik graag door met mijn gezin en met bezoekjes aan familie en vrienden, die verspreid in binnen- en buitenland woonachtig zijn.

Echte Texelaar?
Wij wonen hier nu bijna 20 jaar en dat bevalt ons heel goed. Ik ben geboren in de kop van Noord-Holland, maar opgegroeid op de Veluwe. Ik heb in meerdere hotels in binnen- en buitenland gewerkt. Op een gegeven moment hebben mijn vrouw en ik besloten vanuit Duitsland naar Nederland te verhuizen en hebben wij op Texel ons plekje gevonden.

Mooiste Opduin ervaring
Een aantal jaren geleden zijn wij met het managementteam naar de Hamptons in de buurt van New York geweest. Dit was een prachtige ervaring! Wij hebben er mooie ideeën opgedaan voor ons thema “Hamptons op de Wadden” die op verschillende plekken in ons hotel tot uiting komen.

Dit moet u gedaan hebben op Texel
Op Texel is heel veel te zien en te doen, maar boven alles is het een fietseiland. Ikzelf fiets ook (bijna) elke dag van Den Burg naar het hotel. Het ‘’Waal en Burgerdijkje’’ is een prachtig fietspad en mag niet ontbreken tijdens uw rondje Texel.

Peter

Hier kent u me van
Sinds 1981 ben ik werkzaam in Opduin met een onderbreking van 4 jaar. Eerst als tweede chef kok en de laatste 6 jaar als onbijtkok. De vele vaste gasten kennen mij dus erg goed. Prachtig vind ik het, omgaan met de gasten. Werken met plezier is het mooiste dat er is.

Echte Texelaar?
Ik leef eigenlijk in twee werelden. Mijn werk is op Texel en ik woon op Tholen. Mijn
vrouw is wel geboren en getogen op Texel. En net als Ilona neem ik ook de Brabantse
gezelligheid mee. Ook heb ik vele hobby's zoals het lopen van lange afstand marsen, fotograferen (straatfotografie en mensen), tuinieren (alleen groenten en fruit), musea bezoeken en mijn kippen (van ei tot soepkip).

Mooiste opduin herinnering
Daar kan ik wel een dik boek over schrijven, maar de mooiste herinnering is toch wel dat ik hier mijn vrouw heb leren kennen.

Dit moet u gedaan hebben
Ga wandelen van dorp naar dorp, zo ziet u het meeste van het veelzijdige eiland. En vooral....genieten.

Kevin

Hier kent u me van
U ziet mij vooral rondlopen in het restaurant, de bar en de serre. Mijn werk is om u te laten genieten van een kopje koffie met heerlijk stukje gebak, een frisse lunch of een goed diner. Ook ziet u mij vaak in de bar, ik vind het erg gezellig als u bij mij aan de bar komt zitten voor een drankje en een leuk gesprek. 
Ik werk sinds augustus 2016 in dit mooie hotel en ben voorlopig niet van plan om weg te gaan. Sterker nog, per 1 november 2017 mag ik mijzelf assistent service manager noemen!
In mijn vrije tijd geniet ik vooral van mijn leven. Ik houd er van om buiten te zijn met vrienden en familie die ook op het eiland wonen. Ik laat mij dan ook graag verwennen zoals ik onze gasten in Opduin verwen. Daarom maak ik veel gebruik van de horeca op het eiland, vooral op het strand. 

Echte Texelaar?
Helaas niet. Ook al ben ik opgegroeid op Texel, ik heb de eerste 5 dagen van mijn leven doorgebracht in het ziekenhuis in Den Helder. Als mensen ernaar vragen zeg ik toch altijd weer vol trots JA! Want ik voel me een echte Tesselaar. 

Mooiste Opduin herinnering
Dit zijn er zo veel. Om te beginnen met de gasten. De gasten die ik tegen kom in Opduin zijn geweldig, dit motiveert mij enorm. Het is geweldig om te zien hoe gasten genieten en het restaurant verlaten met een lach van oor tot oor. Als je ze dan verteld dat je morgen vrij bent vinden ze dat eigenlijk helemaal niet zo leuk. Maar ook het team en de gezamenlijke uitjes, het voelt als een tweede familie. Dit heb ik zelden gehad bij mijn vorige jobs. 

Dit moet u gedaan hebben
Texel is een prachtig, maar ook een groot eiland. In het seizoen is het in de dorpen vaak druk en vol met toeristen. Als je Texel echt wilt proeven, probeer dan de rustige plekjes van het eiland te ontdekken en geniet hiervan. Ook een aanrader is parachute springen. Zelf houd ik van avontuur, maar heb dit helaas nog niet gedaan. Dus ga er voor en vertel mij hoe het was! Is uit een vliegtuig springen iets te heftig, doe dan een rondvlucht over het eiland. Het uitzicht zal u verbazen! Het is geweldig. 

Aart

Hier kent u me van
Op dit moment werk ik al weer 18 jaar in Grand Hotel Opduin als chef-kok. Mijn eerste werkgever bij 'Opduin' was dhr. Wuis, daarna ongeveer 12 jaar lang dhr. Den Ouden en sinds 5 jaar dhr. Zwaag.
Mijn werk als chef-kok geeft mij veel voldoening; ik ben verantwoordelijk voor de gehele keukenorganisatie in al zijn facetten. Ik vind het prettig dat de directie mij hierin veel vrijheid én verantwoordelijkheid geeft. Fijn is dat ik hiervoor veel waardering terugkrijg van mijn collega's.
Voordat ik bij hotel Opduin kwam werken heb ik een eigen restaurant gehad in Vinkeveen samen met mijn vrouw Astrid. Dit hebben wij ongeveer 9 jaar gedaan en zijn in 1999 verhuisd naar Texel. We hebben twee kinderen, Roos en Reindert.

Echte Texelaar?
Nee, dat ben ik zelf niet. Ik kom oorspronkelijk uit Egmond aan Zee. Maar ik voel mij hier erg thuis met de duinen, bos en strand naast de deur. Mijn zoon Reindert mag zich wel een echte Texelaar noemen en dochter Roos voelt zich wel een Texelaar, hoewel zij hier niet is geboren.

Mooiste Opduin herinnering
Toen ik vijftig jaar werd had het keukenteam een Abraham in mijn tuin gezet. De collega's hadden op het feest een grote ijstaart gemaakt en een fles chamgpagne werd gesabreerd door dhr. Den Ouden. De saamhorigheid die er is binnen 'team Opduin' kwam hier mooi naar voren.

Dit moet u gedaan hebben
Zo veel... Als ik vrij ben fiets ik graag een rondje door het bos en ga dan ergens wat eten bij één van de vele prettige gelegenheden op Texel. Meestal met uitzicht over zee. We wandelen ook graag in het gebied op de kop van het eiland bij de vuurtoren.

We sturen liefhebbers 4 keer per jaar een nieuwsbrief met Opduin nieuws en de laatste aanbiedingen.

Direct bij Opduin boeken Direct boeken x

Wij hebben het liefst dat u direct bij ons boekt. We kunnen beter rekening houden met uw wensen en voorkeuren en geven u meteen de beste aanbieding.

 Direct boekenBooking.com
Kamers met bos- of zeezicht
Eerder inchecken indien kamer gereed is
Gebruik massagestoel of solarium
Texels cadeautje
Nu boeken
Nieuws & Aanbiedingen

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws en de beste aanbiedingen in uw inbox.