Restaurant Opduin in De Koog op Texel

Slow Food op Texel: authentiek, regionaal, duurzaam en seizoensgebonden

Midden in de duinen van de Koog bevindt zich restaurant Opduin. Lekker eten, uitgebreide keuze, zoveel mogelijk lokale producten en altijd alles vers en zelfgemaakt. De voorgerechten kiest u bij de chefs in de keuken, het hoofd- en nagerecht van de menukaart.

Tafel reserveren

Reserveer hier uw tafel voor het diner. U kiest eenvoudig zelf de gewenste datum en voorkeurstijd. Ook voor niet-hotelgasten. 

Reserveer tafel

Dineren in Opduin

Het strandzand bij de entree van de schoenen kloppen om vervolgens aan te schuiven in een warm en stijlvol restaurant op Texel. Het ongerepte van de boeren op het zilte eiland combineren met mooie spullen van de “overkant”, met een oprechte glimlach in de watten gelegd. Zo hoort het.

Bekijk dinerkaart

Chefs table

Met onze chefs table hoeft u de voorgerechten niet meer vooraf te kiezen. De koksbrigade maakt en serveert iedere avond direct vanuit de keuken een uitgebreide selectie van vaste klassiekers en dagelijks wisselende seizoensgerechtjes. We nodigen u uit zelf uw favoriete gerechten te halen en gewoon lekker alles te proberen wat het eiland te bieden heeft.

Eilandproducten
Texel neemt eten serieus. Ook hier geldt dat aandacht en geduld prachtige producten opleveren. Uiteraard het wereldberoemde lamsvlees, maar ook volledig antibioticavrije varkens, limousin runderen, zuivel, wijn, eieren, bijzondere groenten, asperges, bier, veel spartelverse vis, sappig fruit en bessen en kruiden uit de vrije natuur.

Pop-up restaurant: het Kook Atelier

Vanaf donderdag 9 september zal restaurant Op Oost het Kook Atelier openen in de verbouwde serre van Grand Hotel Opduin. In het Kook Atelier zal het Served by nature menu geserveerd worden. Bij dit menu worden er vijftien verschillende smaakmomenten geserveerd waarbij vis, schelp & schaaldieren met groenten van het moment en eigen kweek de hoofdrol krijgen. Verder zijn er diverse spannende teasers, amuses en verschillende gerechtjes. Een heerlijke culinaire avond uit.

De kosten voor het Served by nature menu zijn 89,- p.p. (exclusief dranken). Voor 49,- p.p. heeft u er een arrangement met bijpassende wijnen of home-made botanical non alcohol dranken bij.

Tafel reserveren Kook Atelier Website

Lunchen in Opduin

Bij mooi weer een kop koffie of een uitgebreide lunch op ons duinterras, terwijl de fazanten tussen het helmgras scharrelen. Met diverse ligstoelen en zitjes in het duinpad is het heerlijk vertoeven. Ook niet-hotelgasten zijn van harte welkom. 

Bekijk lunchkaart

Opduin's borrel BBQ

Elke woensdag tot en met zondag tussen 15 en 17:30 uur zetten onze koks, bij mooie weer, de BBQ aan voor een snack tijdens de borrel.

De snack bestaat uit gamba's van de BBQ met daarbij stokbrood en salade.

De kosten voor deze snack zijn 17,50 euro per portie voor 2 personen.

Het is niet nodig te reserveren, u kunt gewoon op het terras plaatsnemen. Bij slecht weer gaat het helaas niet door. 

Slow Food Chefs Alliantie

Slow Food Chefs Alliantie
Opduin is ambassadeur van de Slow Food beweging en streeft ernaar zoveel als mogelijk recht te doen aan de uitgangspunten: Authentiek, kleinschalig, duurzaam geproduceerd, regionaal, seizoensgebonden en transparant over de herkomst.

 

Nieuws & Aanbiedingen

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws en de beste aanbiedingen in uw inbox.