Eten en drinken in Opduin

Aan de voet van de Texelse duinen hebben we het restaurant gemaakt.

Aart Wijker zwaait de scepter in de keuken van Opduin. Zijn liefde voor een internationale keuken en de nauwe samenwerking met de boeren en de vissers op het eiland maken het in de sfeervolle en lichte huiskamer goed toeven.

Texel neemt eten serieus. Ook hier geldt dat aandacht en geduld prachtige producten opleveren. Uiteraard het wereldberoemde lamsvlees, maar ook volledig antibioticavrije varkens, limousine runderen, zuivel, wijn, eieren, bijzondere groenten, asperges, bier, veel spartelverse vis, sappig fruit en bessen en kruiden uit de vrije natuur.

Opduin is ambassadeur van de Slow Food beweging en streeft ernaar zoveel als mogelijk recht te doen aan de uitgangspunten: Authentiek, kleinschalig, duurzaam geproduceerd, regionaal, seizoensgebonden en transparant over de herkomst.

`s Avonds aanschuiven en door het serviceteam van Loes van Ammers in de watten worden gelegd. Een ontspannen hoekje met zijn tweeën of met de hele familie lekker lawaai maken, het kan allemaal. Als hotel hebben we rekening gehouden met de wensen van al onze gasten. Even vlot een hapje eten na een warme stranddag of uitgebreid tafelen tot de kaarsjes gaan flakkeren. Kinderen hebben de ruimte, en u hoeft na het diner niet meer te rijden.

Menukaarten

In het restaurant serveren we het uitgebreide ontbijtbuffet en het diner. Met de lunch ontvangen we u graag in de serre.

Diner  Lunch Kinderkaart Reserveren

 

Bar / Terras / Serre

Texel is een geweldige bestemming omdat er op het eiland zo ongelooflijk veel te doen is. Maar vakantie betekent toch ook vooral even lekker niets doen. Daarom zit Opduin vol met prettige plekken.

In de Serre wordt u omringd door is groen en licht, hier serveren we de lunch, maar is de hele dag door natuurlijk geopend. In de ouderwetse bar is het aanschuiven bij de open haard, warm en gezellig, en Texels bier op de tap.

Het Natura 2000 gebied ”de Texelse Duinen” begint aan de rand het ruime terras. Ligbedden, diepe fauteuils, en ieder zijn eigen beschutte hoekje. Opladen in de overvloedige zon, en genieten van het licht uit de smogvrije hemel.

Ontbijt, de belangrijkste maaltijd van de dag

Rustig ontwaken, de plannen van de dag doornemen, versgeklopte cappucinno en zelfgeperst sinaassappelsap. Als u vroeg genoeg bent merken de fazanten en konijntjes in de duinen u nog niet op.

Vanaf 8 uur staat een zeer uitgebreid ontbijtbuffet voor u klaar, van echte eilandproducten als Wezenspykkaas en duindoornyoghurt, via een bagel met cream cheese en gerookte zalm, tot de zelfgemaakte jam van Peter.

Tot half 11 en op zondag een uurtje langer, neem rustig de tijd.

Het ontbijt kost 18,75 en kinderen eten mee voor 9,75.

 

BBQ

Vanaf begin juli tot eind augustus op dinsdag, donderdag en zaterdag…. In de beschutting van de duinen, als de temperatuur buiten ook `s avonds nog lekker is, en het niet te hard waait, de Opduin BBQ.

Traditioneel maatwerk. U begint met een salade van diverse meloenen en gedroogde ham van het Livar varken. Vervolgens geeft u aan tafel de bestelling door, dry aged entrecote, lamskoteletjes, gamba`s, gepofte zilte aardappeltjes…., u bestelt net zo lang door tot het genoeg is. Afsluiten met een echte ijscoupe en vers fruit.

Kosten zijn 36,50 en kinderen eten mee voor 17,25 per kind.

Wij raden u aan om vooraf een tafel te reserveren via 0222-317445. Geeft u dan ook eventuele dieetwensen door? Dan maakt onze chef graag een aangepast menu voor u.

We sturen liefhebbers 4 keer per jaar een nieuwsbrief met Opduin nieuws en de laatste aanbiedingen.