Restaurant Opduin in De Koog

Slow Food op Texel: authentiek, regionaal, duurzaam en seizoensgebonden

Aan de voet van de duinen van De Koog hebben we het restaurant gemaakt.

Aart Wijker zwaait de scepter in de keuken van Opduin. Zijn liefde voor een internationale keuken en de nauwe samenwerking met de boeren en de vissers op het eiland maken het in de sfeervolle en lichte huiskamer goed toeven.

Texel neemt eten serieus. Ook hier geldt dat aandacht en geduld prachtige producten opleveren. Uiteraard het wereldberoemde lamsvlees, maar ook volledig antibioticavrije varkens, limousin runderen, zuivel, wijn, eieren, bijzondere groenten, asperges, bier, veel spartelverse vis, sappig fruit en bessen en kruiden uit de vrije natuur.

Opduin is ambassadeur van de Slow Food beweging en streeft ernaar zoveel als mogelijk recht te doen aan de uitgangspunten: Authentiek, kleinschalig, duurzaam geproduceerd, regionaal, seizoensgebonden en transparant over de herkomst.

`s Avonds aanschuiven en door het serviceteam van Kevin Vonk in de watten worden gelegd. Een ontspannen hoekje met zijn tweeën of met de hele familie lekker lawaai maken, het kan allemaal. Als hotel hebben we rekening gehouden met de wensen van al onze gasten. Even vlot een hapje eten na een warme stranddag of uitgebreid tafelen tot de kaarsjes gaan flakkeren. Kinderen hebben de ruimte, en u hoeft na het diner niet meer te rijden.

Online reserveren

Menukaarten

In het restaurant serveren we het uitgebreide ontbijtbuffet en het diner. Met de lunch ontvangen we u graag in de serre.

Diner  Lunch Kinderkaart Reserveren

 

Bar / Terras / Serre

Texel is een geweldige bestemming omdat er op het eiland zo ongelooflijk veel te doen is. Maar vakantie betekent toch ook vooral even lekker niets doen. Daarom zit Opduin vol met prettige plekken.

In de Serre wordt u omringd door groen en licht, hier serveren we de lunch, maar de serre is de hele dag door natuurlijk geopend. In de ouderwetse bar is het aanschuiven bij de open haard, warm en gezellig, en Texels bier op de tap.

Het Natura 2000 gebied ”de Texelse Duinen” begint aan de rand het ruime terras. Ligbedden, diepe fauteuils, en ieder zijn eigen beschutte hoekje. Opladen in de overvloedige zon, en genieten van het licht uit de smogvrije hemel.

Ontbijt op Texel

De belangrijkste maaltijd van de dag

Rustig ontwaken, de plannen van de dag doornemen, versgeklopte cappucinno en zelfgeperst sinaassappelsap. Als u vroeg genoeg bent merken de fazanten en konijntjes in de duinen u nog niet op.

Vanaf 8 uur staat een zeer uitgebreid ontbijtbuffet voor u klaar. Echte eilandproducten als Wezenspykkaas en duindoornyoghurt, van een bagel met cream cheese en gerookte zalm, tot de zelfgemaakte jam van Peter.

Tot half 11 en op zondag een uurtje langer, neem rustig de tijd.

Het ontbijt kost 18,75 en kinderen eten mee voor 9,75 (van 3 tot 12 jaar).

 

We sturen liefhebbers 4 keer per jaar een nieuwsbrief met Opduin nieuws en de laatste aanbiedingen.

Direct bij Opduin boeken Direct boeken x

Wij hebben het liefst dat u direct bij ons boekt. We kunnen beter rekening houden met uw wensen en voorkeuren en geven u meteen de beste aanbieding.

 Direct boekenBooking.com
Kamers met bos- of zeezicht
Al om 14:00 uur inchecken
Sauna tussen 16:30 en 19:00 uur
Gebruik massagestoel of solarium
Texels cadeautje
Nu boeken
Nieuws & Aanbiedingen

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws en de beste aanbiedingen in uw inbox.